.nl
Twitter RSS Feed

Is uw website HTML5 ready?

HTML5HTML5 en CSS3 zullen een flinke stap voorwaarts mogelijk maken op het internet. Waarschijnlijk heeft u wel eens gehoord van het feit dat HTML ons met de allereerste versie van deze opmaaktaal de mogelijkheid bood verschillende websites aan elkaar te koppelen. CSS3 heeft daar de mogelijkheid aan gekoppeld het design van webpagina’s in een apart bestand te definiëren, waardoor er een duidelijk geheel ontstaat. Met een HTML5 website en CSS3 wordt het mogelijk om gebruik te maken van een aantal nieuwe functies, die onze online ervaring verder zullen verbeteren.

HTML5 handelt fouten uniform af

Momenteel worden de laatste puntjes op de spreekwoordelijke ‘i’ gezet voor HTML5. Zo is het reeds bekend dat deze vijfde versie van de zeer populaire opmaaktaal het mogelijk zal maken om fouten op de webpagina op een uniforme manier af te laten handelen. Binnen HTML4 was dit nog niet het geval, waardoor verschillende browsers pagina’s met foutjes op verschillende manieren weergaven. Dit wordt opgelost met de introductie van HTML5 websites, waardoor uw webpagina er in iedere browser hetzelfde uit zal zien en u zorgt voor de door u gewenste uitstraling.

Nieuwe opbouw binnen HTML5 website

Daarnaast brengt HTML5 de mogelijkheid met zich mee om de website op een meer logische manier op te laten bouwen. Zo kan er gebruik gemaakt worden van nieuwe elementen als <section>, <article>, <aside> en <nav>. De elementen die met deze semantische tags worden beschreven komen op haast iedere website voor en zijn daarom zeer interessant. Het wordt voor webontwikkelaars zo een stuk overzichtelijker om een website op te bouwen, aangezien ze niet langer hoeven te strooien met de, op het eerste gezicht, vaak gelijkwaardige <div>-tags. Zo zal een HTML5 website er ook in de technische zin een stuk overzichtelijker uit komen te zien.

Ranking verbeteren met CSS3

Ook CSS3 zal een aantal belangrijke vernieuwingen opleveren. Zo is het bijvoorbeeld interessant om te zien dat het aantal http-requests verlaagd kan worden. Dat klinkt natuurlijk ontzettend technisch, maar het stelt webontwikkelaars in staat om websites te bouwen die sneller geladen worden. Ook daarvan is het wellicht niet direct duidelijk wat CSS3 aan voordelen met zich meebrengt, maar dat heeft vooral te maken met zoekmachine optimalisatie. Google beloont websites die sneller geladen worden met een hogere positie binnen de organische zoekresultaten van de relevante keywords.

Wat betekent dit voor u?

De introductie van HTML5 en CSS3 betekent voor u dat u enerzijds sneller over het web kunt gaan surfen en anderzijds websites kunt laten ontwikkelen die beter worden opgepikt door uw bezoekers, sneller zullen laden en technisch gezien op een meer logische manier worden opgebouwd. Een HTML5 website brengt daarnaast natuurlijk nog een aantal andere voordelen met zich mee, maar dit zijn een aantal van de meest belangrijke. Egogo Websolutions kan voor u een HTML5 website ontwikkelen om ervoor te zorgen dat uw klanten optimaal profiteren van de mogelijkheden van het wereldwijde web, zeker wanneer u ook gebruik gaat maken van CSS3.

HTML5 en CSS3 op uw website

Wilt u een HTML5 website (laten) ontwikkelen? Dan is het een goed idee om contact op te nemen met Egogo Websolutions. Wij volgen de diverse ontwikkelingen op het gebied van HTML5 en CSS3 op de voet en zijn zo als geen ander in staat om er optimaal gebruik van te maken. Zo kunt u een website laten ontwikkelen die technisch logisch is opgebouwd, snel zal laden en op die manier goed gevonden wordt binnen zoekmachines als Google. Met een HTML5 website en CSS3 bent u klaar voor de toekomst en legt u een goede basis voor uw online succes.