.nl
Twitter RSS Feed

Zoekmachine optimalisatie kunt u zelf

Zoekmachine optimalisatie, ook wel SEO genoemd, is tegenwoordig een veel gebruikte term voor bedrijven die willen scoren op het web. Dat komt omdat de zoekmachine voor ons de laatste jaren een steeds belangrijker medium is geworden. Vrijwel iedereen maakt er gebruik van als we informatie zoeken over een onderwerp, of als we zoeken naar een product of dienstverlening. Daarom is het zo belangrijk om goed te scoren in de zoekmachine, zodat uw potentiële klanten u kunnen vinden!

U wilt als bedrijf hoog in Google scoren, maar er is veel concurrentie op de markt (en in de zoekmachine). Is zoekmachine optimalisatie dan onmogelijk haalbaar? Integendeel. Het is weldegelijk haalbaar.
Wij helpen u graag met het realiseren van een hoge positie in Google door het toepassen van geavanceerde SEO technieken.

SEO tips zonder technische kennis

Wij helpen u graag, maar u kunt zelf ook al beginnen. Er zijn namelijk een paar belangrijke "gouden tips" om hoog in Google te scoren waarbij u nauwelijks tot geen technische kennis voor nodig hebt. Wij sommen de belangrijkste methodes voor u op:

1. Kies een krachtige domeinnaam

Als men zoekt in Google op de naam van jouw domeinnaam, heb je een grote kans dat jouw website al op de eerste pagina komt te staan! Daarom is het domeinnaam erg belangrijk.

2. Zorg altijd voor relevante informatie

Het is zeer van belang dat u uw website regelmatig up to date houdt. Als de content op uw website nooit veranderd, beschouwd Google uw website als niet relevant en zal uw positie dalen. Het is daarom van essentieel belang om regelmatig een update, nieuwsbericht of andere wijzigingen en toevoegingen aan uw website te brengen. Dit kunt u aanpassen in een CMS systeem, of wij doen het voor u.

3. Linkbuilding, verspreid de link naar uw website op het web

Als u de link naar uw website (de url) plaatst op veel andere websites, betekent dit dat Google op andere websites uw website tegenkomt. Google ziet dat andere websites uw website interessant vinden, dus krijgt uw website een hogere pagerank. Hoe hoger de pagerank is van de website waar uw url op staat, des te hoger uw pagerank wordt. Zorg er dus vooral voor dat uw url komt te staan op relevante websites.

4. Schrijf de zoekwoorden in uw content

Zorg ervoor dat de zoekwoorden waarmee u goed gevonden wilt worden, vaker gebruikt in uw artikelen dan andere woorden. Dit zorgt ervoor dat deze woorden belangrijker gevonden worden, en u juist op deze woorden beter gevonden wordt.

Wat u niet moet doen

Er zijn bepaalde "truukjes" om hoger in Google te komen. Deze truukjes kunnen u tijdelijk hoger in Google laten komen, maar er bestaat een grote kans dat Google uw truukje doorheeft. Dit resulteert in het bannen van uw website in Google, d.w.z. dat uw website nooit meer door Google zal worden opgenomen. Enkele truukjes die u absoluut niet moet toepassen:

  • De tekst verborgen maken (bijvoorbeeld witte letters op een witte achtergrond, of de tekst op een onzichtbare positie plaatsen)
  • Doorway pages, pagina's vol trefwoorden die alleen zijn bedoeld voor de zoekmachines
  • Bedrieglijke redirects, de bezoeker wordt snel doorgestuurd naar een andere pagina
  • Cloaking, zoekmachines krijgen heel andere content te zien dan menselijke bezoekers

Meer SEO technieken

Er zijn uiteraard nog veel meer SEO technieken om hoger in Google te komen, maar daar komt technische kennis bij kijken. Met onze jarenlange ervaring en geavanceerde SEO technieken kunnen wij u website nog hoger in Google krijgen. Neem contact met ons op voor meer informatie, of een vrijblijvende offerte.